• Imeli: sales@rumotek.com
  • E te Iloa ole Halbach Array?

    Muamua, ia tatou iloa le mea e masani ona faʻaoga ai le halbach array:

    Puipuiga o faamatalaga

    Felauaiga

    Fuafuaga afi

    Pisiga maneta tumau

    Meafaigaluega fa'aaisa maneta

    Meafaigaluega resonance maneta.

     

    O le laina Halbach ua faaigoa mo lona tagata suʻesuʻeKlaus Halbach , o le Berkley Labs physicist i le vaega inisinia. O le laina na muai fuafuaina e fesoasoani e taulaʻi atu ave i totonu o mea faʻavavevave.

    I le 1973, na muai faamatalaina e John C. Mallinson ni fausaga o le "tasi-itu" e John C. Mallinson a o ia faia se suʻesuʻega o le faʻapotopotoga faʻapitoa tumau ma maua ai lenei fausaga faʻapitoa tumau maneta, na ia taʻua o le "Magnetic Curiosity".

    I le 1979, na maua ai e le American Dr. Klaus Halbach lenei fausaga maneta tumau faʻapitoa i le taimi o le faʻataʻitaʻiga faʻavavevave eletise ma faasolosolo malie ona faʻaleleia, ma iu ai ina fausia le mea ua taʻua o le "Halbach" maneta.

    O le mataupu faavae i tua atu o lana galuega fou o le superposition. O le superposition theorem o loʻo taʻua ai o vaega o le malosi i se vaega o le avanoa e saofagā e le tele o mea tutoʻatasi o le a faʻaopoopoina algebraically. O le fa'aogaina o le a'oa'oga i maneta tumau e na'o le fa'aaogaina o mea fa'amalosi e toetoe lava tutusa ma le fa'aogaina o totoe. A'o iai le uiga lea o maneta ferrite, e le'i aoga le fa'aogaina o meafaitino i lenei auala ona o maneta faigofie Alnico na maua ai le malosi tele i le tau maualalo.

    O le o'o mai o maneta maualuga "seasea lalolagi" SmCo ma NdFeB (po'o le neodymium maneta tumau) na fa'aogaina ai le fa'aogaina o le superposition e aoga ma taugofie. O maneta tumau e le masani ai le lalolagi e mafai ai ona atiaʻe maneta malosi i ni voluma laiti e aunoa ma le manaʻomia o le eletise. O le le lelei mo electromagnets o le avanoa o loʻo nofoia e faʻamalo eletise, ma e manaʻomia e faʻaumatia ai le vevela e faʻatupuina e le faʻamalo.

     

     


    Taimi meli: Aukuso-17-2021